Sidosryhmätestaus lähestyy – sopimukset testiympäristöjen käytöstä tullaan allekirjoittamaan sähköisesti

Yhtiö: 
FG
Uutinen: 

Datahub hanke etenee koronatilanteesta huolimatta kohti seuraavaa etappia. Sidosryhmätestauksen on määrä käynnistyä kesäkuun puolivälissä samaan aikaan kun testaus- ja sertifiointipalvelu julkaistaan toimialan käyttöön.

Kaikkien markkinaosapuolten tulee allekirjoittaa sopimus testijärjestelmien käytöstä ja toimittaa se Fingrid Datahubille. Sopimus on edellytys testiympäristöihin pääsylle. Koronatilanne huomioiden sopimukset testiympäristöjen käytöstä tullaan allekirjoittamaan sähköisesti.

Sopimuksen sähköinen allekirjoitus etenee seuraavasti:
1. Datahub tulee keräämään osapuolten sopimusasioiden yhteyshenkilöt osana Titan Q2/2020 käyttöönottosuunnittelukyselyä 
2. Datahubista ollaan yhteydessä ilmoitettuun yhteyshenkilöön osapuolikohtaisten tietojen varmistamiseksi 
3. Datahub lähettää sopimuksen testiympäristöjen käytöstä yhteyshenkilölle sähköisesti allekirjoitettavaksi 

Mikäli joku osapuoli haluaa edetä sopimuksen tekemisessä jo ennen kyselyn julkaisemista, voi asian tiimoilta olla yhteydessä datahubin tukipalvelun kautta. 
Sidosryhmätestauksesta on tulossa ohjeistusta toimialalle toukokuun aikana.

Rajapintayhteyksien käyttäjien tulee kytkeytyä datahubiin ja kaikille osapuolille tulee nimetä testiympäristölle datahub-pääkäyttäjä, joka vastaa oman organisaation käyttäjien luomisesta testiympäristöön. Tulemme keskittämään mahdollisuuksien mukaan datahubiin liitymisen, joten sitä varten kaikilta osapuolilta tullaan pyytämään lisätietojen toimittamista kesäkuun alkuun mennessä. Näistä tiedoista ja niiden toimittamistavoista myöhemmin lisää.